Jenna G

V Recordings, Ninja Tune Manchester
Web: http://www.jennag.net

Puternica, emotionala si sexy – faceti cunostinta cu Jenna G una din vocile de baza ale miscarii electronice urbane – recunoscuta atat datorita pieselor proprii cat si a colaborarilor cu nume precum Chase & Status, The Qemists, Kabuki, The Shapeshifters, Zinc, Nu:Tone, Friction, Zed Bias si multi altii…

Primul „break” a fost alaturi de echipa de producatori Future Cut, alaturi de care a lansat si prima piesa drumandbass Midnight. Piesa s-a bucurat de un succes fulminant, noul proiect fiind repede semnat de catre EMI si Warner. Albumul de debut a urmat in 2003, alaturi de relansarea piesei de debut Midnight. Dupa ce s-a despartit de trupa, Jenna G a continuat sa cante si sa scrie versuri la EMI pentru JD de la So Solid Crew, The Shapeshifters, Danni Minogue si Aleesha Dixon.

In 2003 a inceput sa puna muzica la BBC1Xtra, urmand sa gazduiasca o emisiune ce prezenta cele mai proaspete productii de la grime-ul specific Londrei de Est, la curentele mai soulfull din nord-vest. A urmat o emisiune speciala de dimineata in care a fost gazda unor interivuri alaturi de nume mari din muzica si entertainment precum: Beyonce, Quentin Tarantino, Josh Hartnett, Common, Paul Giamatti, Simon Pegg, Eli Roth si multi altii…

In timp ce activa la BBC, Jenna a continuat sa-si imprumute vocea pentru un numar mare de producatori underground de muzica electronica, in special drumandbass – a urmat albumul “For Lost Friends” semnat JennaG cu piese vocale ce reflecta viata personala tumultuoasa, visele, aspiratiile si demonii  acesteia, album produs de unele din cele mai mari nume din scena: DJ Zinc, Nu:Tone, Friction, Dbridge Dkay si Kabuki.

Pe langa turneul de promovare global al noului album, Jenna a aparut si ca vocalista oficiala si cantautor, atat pe scena cat si in studio pentru The Shapeshifters. Se anunta deasemenea un followup la aceasta proiect alaturi de legendarul Frankie Knuckles.

Constant in miscare, Jenna lucreaza la noul album solo „The Breakup” alaturi de producatorul veteran Zed Bias, si proaspatul proiect Engine-Earz, fiind in acelasi timp in turneu global ca unul dintre cei mai venerati artisti din drumandbass – vocalista in cadrul showului live The Qemists, si in deschidere la Enter Shikari  pentru turneul lor european.

VEZI TOTI ARTISTII