Myspace | www.ninjatune.com

Trioul de producatori si instrumentisti The Qemists s-a impus in ultimii ani prin amestecul energiilor inerente din drumandbass si rock la care se adauga cu o gama bogata de sunete care respecta origini si influentele muzicale bogate: dancehall, metal, electro, grime si hip-hop regasindu-se cu usurinta in soundul londonezilor.

Cei trei alchimisti londonezi si-au croit drum printre aceste genuri incorporand in creatii influentele personale dar si talentul unor vocalisti celebrii precum legendarul Mike Patton (Faith No More), parintele scenei de grime Wiley, campionul UK de beatbox Beardyman (remeber TM08Base), Devlin Love, Jenna G, MC Navigator. De-a lungul timpului triou-ul a remixat piese pentru Coldcut, Roots Manuva, au fost ingineri de sunet pentru Basement Jaxx, Kano si Lady Sovereign si au colaborat cu cele mai mari nume din drumandbass.

Pendulum, Chase and Status si Mampi Swift au inclus constant piese Qemists in seturi, Zane Lowe de la Radio 1 i-a numit viitorul muzicii si chiar Bruce Dickinson de la Iron Maiden a apreciat rockul Qemists.

Istoria colaborarii celor 3 incepe ca un combo - tobar, basist si chitarist in diverse trupe rock. In timpul vastelor turnee prin Europa si Regatul Unit viitorii Qemists au prins gustul pentru muzica electronica in 1997, urmand ca pentru urmatorii 3 ani sa cante live pe scena ziua si sa produca si sa mixeze drumandbass noaptea.

Hotarati sa schimbe formula si preconceptiile despre gen - Qemists vor prezenta un performance unic cu 3 oameni, 2 deckuri si 2 laptopuri, bogat in double drop-uri, remixuri live si sunetul contemporan Qemists.


Headlineri:

High Contrast -Hospital Records, Londra, UK
The Qemists
(3 man dj + laptop set) - Ninja Tune, Londra, UK
Netik - DMC / ITF World Champ, Rennes, FR
Ed Solo -Supercharged, Brighton, UK
The Ragga Twins - Shut up and dance, Londra, UK
Suie Paparude - Bucuresti
True Ingredients - LIVE, Londra, UK
Bassface Sascha - Stereotype, DStyle, GER
Palotai - Tilos, Budapesta, HU
TRG - Tempa, Bucuresti
Gojira - Tandarei

Vezi line-up complet / Toti Artistii »